Curiozitati

20 de modalitati sa fii/ramai creativ

20 de modalităţi sa fii/ramai creativ
20 de modalităţi sa fii/ramai creativ
      1. Fă liste – ideile curg așadar fii sigur că îți notezi ideile bune!
      2. Documentează-ți ideile: Păstrează un caiet sau o aplicație în care să îți notezi ideile, gândurile și observațiile tale. Uneori, o idee simplă poate evolua în ceva creativ și complex.
      3. Scrie liber, natural, de mână! Procesul de a scrie cu mâna poate stimula gândirea creativă și poate facilita generarea de idei noi. Se consideră că scrisul manual este mai asociat cu procesarea informațiilor la un nivel profund.
      4. Pleacă de lângă calculator din când în când!
      5. Încetează să te mai critici continuu!
      6. Schimbă mediul: Uneori, un mediu diferit poate stimula creativitatea. Ia o plimbare, lucrează într-un parc sau schimbă configurația biroului tău pentru a-ți revigora mintea.
      7. Ascultă muzică nouă!
      8. Păstrează o minte deschisă: Fii receptiv la idei noi și diferite. Explorează perspectivele altor oameni și încearcă să înțelegi lumea din diverse unghiuri.
      9. Vizionarea de filme sau documentare inspiratoare: Filmele pot oferi o perspectivă nouă și pot servi ca sursă de inspirație pentru idei creative.
      10. Solicită, primeşte şi acceptă feedback-ul!
      11. Obișnuiește-te să te întrebi „Ce-ar fi dacă?”: Întreabă-te cum ai putea aborda sau rezolva o problemă într-un mod neobișnuit. Încurajează-ți gândirea divergentă.
      12. Permite-ţi să greşeşti. Acceptă-ţi greşelile şi învaţă din ele. Privește greșeala ca un moment de învățare și nu ca unul de pedeapsă.
      13. Acordă-ți timp liber: Ocazional, lasă-ți mintea să se relaxeze fără să încerce să rezolve probleme sau să creeze. Acest moment de „libertate mentală” poate stimula creativitatea.
      14. Riscă: Provocări și exerciții creative: Impune-ți provocări pentru a ieși din zona ta de confort. Gândește-te la moduri inedite de a aborda sarcini obișnuite sau încearcă să rezolvi probleme folosind resurse limitate.
      15. Jocuri de gândire: Folosește jocuri de gândire, puzzle-uri sau jocuri de societate pentru a stimula mintea și pentru a gândi în moduri neconvenționale.
      16. Învață constant: Fiind într-un proces constant de învățare, îți poți îmbogăți cunoștințele și îți poți deschide mintea la noi perspective și idei.
      17. Colaborează cu alți creativi: Interacționează cu oameni din domenii diferite sau cu perspective diferite. Colaborarea poate aduce idei proaspete și poate stimula inovația.
      18. Fă-ţi curăţenie pe birou! Cheia marilor succese stă în creșterea gradului de satisfacție și mulțumire din efectuarea cu regularitate a unor obieceiuri simple de zi cu zi.
      19. Du zilnic ceva la bun sfârşit! Propun-ți sarcini clare și simple și du-la la bun sârșit. Roagă-te, lucrează și evaluează în ce măsură ai reușit acest lucru în fiecare zi.