20 de modalităţi sa fii/ramai creativ
-
-
-
-
-
- Fă liste – ideile curg așadar fii sigur că îți notezi ideile bune!
- Documentează-ți ideile: Păstrează un caiet sau o aplicație în care să îți notezi ideile, gândurile și observațiile tale. Uneori, o idee simplă poate evolua în ceva creativ și complex.
- Scrie liber, natural, de mână! Procesul de a scrie cu mâna poate stimula gândirea creativă și poate facilita generarea de idei noi. Se consideră că scrisul manual este mai asociat cu procesarea informațiilor la un nivel profund.
- Pleacă de lângă calculator din când în când!
- Încetează să te mai critici continuu!
- Schimbă mediul: Uneori, un mediu diferit poate stimula creativitatea. Ia o plimbare, lucrează într-un parc sau schimbă configurația biroului tău pentru a-ți revigora mintea.
- Ascultă muzică nouă!
- Păstrează o minte deschisă: Fii receptiv la idei noi și diferite. Explorează perspectivele altor oameni și încearcă să înțelegi lumea din diverse unghiuri.
- Vizionarea de filme sau documentare inspiratoare: Filmele pot oferi o perspectivă nouă și pot servi ca sursă de inspirație pentru idei creative.
- Solicită, primeşte şi acceptă feedback-ul!
- Obișnuiește-te să te întrebi „Ce-ar fi dacă?”: Întreabă-te cum ai putea aborda sau rezolva o problemă într-un mod neobișnuit. Încurajează-ți gândirea divergentă.
- Permite-ţi să greşeşti. Acceptă-ţi greşelile şi învaţă din ele. Privește greșeala ca un moment de învățare și nu ca unul de pedeapsă.
- Acordă-ți timp liber: Ocazional, lasă-ți mintea să se relaxeze fără să încerce să rezolve probleme sau să creeze. Acest moment de „libertate mentală” poate stimula creativitatea.
- Riscă: Provocări și exerciții creative: Impune-ți provocări pentru a ieși din zona ta de confort. Gândește-te la moduri inedite de a aborda sarcini obișnuite sau încearcă să rezolvi probleme folosind resurse limitate.
- Jocuri de gândire: Folosește jocuri de gândire, puzzle-uri sau jocuri de societate pentru a stimula mintea și pentru a gândi în moduri neconvenționale.
- Învață constant: Fiind într-un proces constant de învățare, îți poți îmbogăți cunoștințele și îți poți deschide mintea la noi perspective și idei.
- Colaborează cu alți creativi: Interacționează cu oameni din domenii diferite sau cu perspective diferite. Colaborarea poate aduce idei proaspete și poate stimula inovația.
- Fă-ţi curăţenie pe birou! Cheia marilor succese stă în creșterea gradului de satisfacție și mulțumire din efectuarea cu regularitate a unor obieceiuri simple de zi cu zi.
- Du zilnic ceva la bun sfârşit! Propun-ți sarcini clare și simple și du-la la bun sârșit. Roagă-te, lucrează și evaluează în ce măsură ai reușit acest lucru în fiecare zi.
-
-
-
-